Recent Posts

onsdag 16 december 2015

Jag behöver inget tidsfördriv

...Men jag älskar att läsa, trots att det är svårt att hitta stunder till det. Misstänker dock att det främst handlar om prioritering snarare än tidsbrist (vaddå, pinterest?).

Idag damp det i alla fall ner ett par böcker i brevlådan, en som jag sett i ett fönster till en tankesmedja senast jag var på besök i huvudstaden, Nationalekonomi för miljöintresserade av flera olika författare, samt Själens Amerika av Karl Ove Knausgård.



Nationalekonomi är på inget sätt ett intresseområde jag har, men jag tycker ändå att det är en spännande fråga kring hur man kombinerar en hållbar livsstil med dagens ekonomiska samhälle som präglas så av inriktning på tillväxt.

Något av Knausgård har jag heller aldrig läst, men denna bok talades det så varmt om i Morgonsoffan på svt härom veckan, att jag bara var tvungen att införskaffa, förtifem spänn liksom. Det återstår att se om den här väcker lust att ge sig på hans stora verk.

Kanske blir det några stunder över till dessa i julhelgen, annars kan jag ju alltid bläddra lite i B. Lundens Enskild firma och lära mig lite om moms, skatt, bokföring och sånt...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar