Recent Posts

tisdag 15 december 2015

En magiskt stjärnklar kväll

Magiskt vacker. Så kan man bäst beskriva Sofia Karlsson och Martin Hederos julkonsert igår kväll. Så musikaliskt, så fyllt av inlevelse och värme. Det är på nåt sätt ofattbart att man kan sjunga som hon gör, och jag är så tacksam att jag var där och lyssnade. Tappade hakan av ren salighet flera gånger under kvällen. Jag var nog inte ensam om att lämna Gamla Teatern med ett varmt hjärta.

En given väg till julstämning. Bilden lånad härifrån.


När jag tar del av andras skapande så sätter det alltid igång min egen kreativa motor med en rivstart, även om jag jobbar med helt andra uttryckssätt än det jag tar del av. Skapande, fantasi och lust är tillräckligt som gemensamma nämnare för att det ska öppnas upp ett rum, inte bokstavligt, utan ett sinnligt rum, som sträcker sig långt och ger tankarna utrymme. De kan hitta nya vägar som de aldrig tar när jag bara sitter själv och tänker.

Efter konserten satt jag ensam i bilen och körde hemåt i den jämtländska skogen. Inte vintervit, men frostskimrande. När jag kommit så långt ut från stadens lysen att allt utom bilen är mörkt, sprack natthimlen upp i gröna lågor.
Ett ögonblick senare föll en stjärna, det kändes som om den var till mig.
Det var en magisk kväll i december.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar