Recent Posts

måndag 14 december 2015

En hård kaka att smälta

Det har surrats en del kring det här programmet på den del av nätet där jag vistas.
Vanligtvis har jag inga större problem med att man har olika åsikter om saker, så länge det inte innebär att man vill någon annan människa illa, men jag tycker allt att det är lite hårdsmält när någon ur statens innovationsråd inte kan skilja på plats och handling.
Visst, jag fattar att samhället kollapsar om alla flyttar ut i skogen och odlar morötter.
Men jag fattar också att samhället kollapsar om alla flyttar in till stan och käkar morötter, och det är det jag tycker att Darja Isaksson helt missar.
Den viktiga frågan för samhällsutveckling kan ju inte handla om var människor bor utan vad de gör. Och med dagens digitala teknik, som hon dessutom lovsjunger i inslaget, kan ju inte landsbygden vara ett hinder, snarare tvärt om. Jag som bor på landet tänker inte sitta och tacka alla i städerna för vårt moderna samhälle. Utveckling sker både på landsbygd och i städer, stagnation och stillasittande likaså.

Andra hårdsmälta saker är evighetspepparkakorna jag gjort. Inget man bör sätta tänderna i, men fördelen är att de kan återanvändas år från år. Och återanvändning är ingen dum grej!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar