Recent Posts

onsdag 17 oktober 2012

Keramikkurs

Fyra tillfällen har jag gått på kursen, och det är ett riktigt mysigt inslag i veckorna. Detta eftersom en kursdeltagare är min mamma, och en annan är Jojo. Då får man lite extra umgängestid med dem liksom.

Tekannan gjorde jag första gången, den är tummad, och sen dekorerad i en inte helt otippad barnslig stil:) Kan bara inte låta bli. Det är en mini förresten. Rymmer cirka två matskedar te.


Andra gången testade jag att dreja. Jag vet att jag inte kan säga att det inte är min grej efter ett försök, men jag anar att jag har för viljesvaga armar. De låter som leran bestämma. Nåja, detta första försök funkar ju med dekorationer på, som förvillar lite...

Drejade för övrigt för tjugo år sedan, i åttan praoade jag hos en lokal keramiker. En riktigt toppvecka, vi drejade, fikade, spelade flöjt och umgicks. Kan lugnt påstå att Olle gav mig en smak av vilket sorts yrkesliv jag önskade.
 

Jag har kavlat en mugg också, som blev klar igår. Jag gillar att kavla. Det blir symmetriskt och mycket högre än vad jag lär lyckas dreja under den här kursen. Nu är det bara att hålla tummarna för att grejerna håller genom bränningen.

tisdag 16 oktober 2012

Känner livet i mig idag!

Anledningen till det är ankomsten av säsongens första snö. Vitt och vackert! Så då passar det ju bra att dra igång bloggandet igen. Det som bara stannade av. Jag började på en keramikkurs för några veckor sedan, men har inte haft med mig kamera dit. Väldigt kladdigt ju. Så då blev det inget bloggande, för något annat pysslande har jag inte hunnit med.

Men nu är jag igång igen. Bilder kommer.