Recent Posts

onsdag 15 augusti 2012

Småpyssel vs storpyssel

Jag är ingen småpysslare. Jag är urdålig på att komma på små finurligt pyssliga eller slöjdiga saker att göra, som t ex Jojo är så bra på. Nästan allt jag kommer på att jag vill göra tar minst femtio timmar att göra, och föregås inte sällan av en affärsplan, ibland är jag nog mer entreprenör än pysslare - det är nog nåt genetiskt, är uppvuxen i mycket entreprenörisk miljö. (Inget riktigt ord va?) (Också arv-miljöfrågan dessutom:)

Det skulle bara vara så skönt att komma på nåt, sätta igång - också vara klar innan kvällen är slut. Lär inte hända. Jag gör ju en del smycken, och det går ju rätt fort, annars är det mest bautaprojekt. Som sällan eller aldrig blir klara.

För att komma i mål med ett av dem så ger jag mig en spark i baken genom att lägga upp det här, då må jag ju få till ett färdigt resultat att visa upp så småningom. Jag är nämligen lite förtjust att sy lapptäcken, helst stora. Jag håller på med tre, har aldrig i mitt liv färdigställt något, men nu ska barnas bli klart. Började på detta innan dotter nr ett föddes, så det är ju hög tid att det blir klart.


Det är ju inte mycket kvar, bitarna sitter ihop, täcke, baksida och vadd är ihoptråcklat - bara kviltningen kvar.  Jag har gett det ett försök och jag HATAR att handkvilta, herregud vilket tidskrävande arbete, och den tiden lägger jag mycket hellre på att sticka. Så nu är det dags för lite maskinkviltning, jag har inga som helst krav på hundra procent handgjort, hellre färdigt. Har dock aldrig gjort det på maskin, så jag gruvar mig lite. Men men. I höst ska detta bli klart.


Älskar tygerna i täcket, beställt på nätet från Amerikat, djurtygerna och jordgubbstyget är designat av den gamle project runway-vinnaren Jay Mccarroll, bara det!

 

måndag 13 augusti 2012

Bråttom

Har jag mest jämt när det är pysseldags och det pysslande som går fortast att plocka fram, genomföra och stöka undan är för tillfället att rita, så det blir en del av den varan. Sticka framför teven på kvällarna är ju bara att glömma för närvarande, det ligger som en niomånaders-skrutt i famnen på mig mest hela tiden - och det är ju så mysigt så det är ju ingen direkt saknad efter stickningen egentligen, men jag har faktiskt inte färdigställt mer en ett par grejer sedan dotter nr.1 föddes, och det är snart tre år sedan. Lite skillnad från då jag satt med stickorna minst fyra-fem timmar om dan...

Nåja, rita är bland det bästa jag vet, och som allt annat så går det ju bättre ju mer man håller på.
Bjuder på en liten pippi idag.


En liten bit av större fågel, är lite kär i mina nya tuschpennor och min siluettsax. Jag är så imponerad över tålamodet hos dom som grejar med siluettklippning, jag ägnar mig mer åt att klippa ut mina teckningar, så jag vet vart jag ska klippa liksom:)

lördag 11 augusti 2012

Umbärlig?



Det blev ju inte det mest praktiska av smycken, men jag är ändå rätt förtjust i resultatet. Jag är ganska ofta inte så himla praktisk, och min kaninring ger en känsla av svunna tider och magiska sagolandskap när man har den på sig, precis min kopp te.



Det fick bli superlim, det var den enkla vägen att gå eftersom det redan fanns hemma. Den verkar sitta ihop bra, ska använda den lite ute i stora världen för att se vad den pallar för. Spetskragen är sydd runt, men lite limmad också för att stanna på plats.

Jag känner att det är en inspirerande liten kompis att ha på fingret, det känns roligt att sitta och skriva och pyssla med kaninen som övervakare.

Dagens boktips får bli till mig själv; hur är det möjligt att jag inte redan läst Alice i underlandet? Det får tas tag i snarast, jag plöjer ju ändå en del böcker. Ska se till att få tag på en trevlig utgåva och sätta igång!


torsdag 9 augusti 2012

Ny header då

När jag nu tagit tag i bloggandet igen med nya krafter (fast det kanske inte märks än riktigt:), så är det väl inte mer än rätt att bloggen får sig en liten uppfräschning.

Igår kväll satt jag och ritade lite, nej inte på min nyligen iordningställda alldeles egna arbetsplats utan nersjunken i ett bekvämt soffhörn eftersom jag visst inte hade någon bra lampa vid arbetsbordet, och då började jag klottra på en bild av hur jag har det när jag pysslar på. Så nu får den representera bloggen istället för den tidigare, jag är ju snäppet mer hemma på att rita än att försöka fixa till nåt i photoshop...

Kaninhuvet i förra inlägget blir en ring, ska bara fundera klart på om det funkar med superlim eller om jag måste införskaffa en limpistol, tips mottaget tacksamt! Jag har fått mer idéer på liknande smycken, ska snarast sätta igång att fixa med det.

I mitt huvud har jag ett klockprojekt också, men det känns lite mer krävande att dra igång, mer material också, men det måste bara bli av nu för jag har funderat så länge på det.

Nåja, tillsvidare intet mer nytt än headern, återkommer med bild när kaninringen verkligen är en ring.

lördag 4 augusti 2012

Pippi på kaniner

Det kan man börja misstänka att jag har, åtminstone om man kollar här, här, här och här.

Nu har det blivit en till, men en hårdare typ.



Funderar lite på vad det ska bli av denna, kanske en ring det med. Den är gjord av super sculpey, börjar bli mer och mer förtjust i den leran. Lite för seg i jämförelse med riktig lera, men utan brännugn har man ju inte riktigt det alternativet.

Det börjar klia mer och mer i skulpturfingrarna, det var ju fjorton år sedan (HERREGUD vad GAMMAL jag har blivit!!) jag gick skulpturutbildning, och sen dess har det inte blivit så mycket. Det tar ju lite plats liksom, och är rätt kladdigt och dammigt.

Måste ta tag i det där nån gång, skaffa en lokaaal - till allt jag vill göra innan livet rinner mig mellan fingrarna. Så känner jag mig idag. Och det är ett lyft jämfört med de senaste dagarna minsann!