Recent Posts

måndag 31 maj 2010

Farmors spetsar

Till min dotters dop bestämde jag mig för att jag ville sy hennes dopklänning, både min och hennes pappas gamla dopklänningar är stickade historier från sjuttiotalet, och de kändes inte så himla roliga. Jag hittade lite olika tyger som jag ville använda mig av, det är bland annat siden/hampa och linnegasväv i den. Men det viktigaste ingrediensen i klänningen var att få med några av de spetsar som fanns i gömmorna, som min farmor virkat för länge sedan. Tre olika sorters spets fick jag in i klänningen, och på så sätt så kände jag att farmor fick vara med på min flickas dop. Också kunde hon ju titta på ifrån himlen förstås.

fredag 28 maj 2010

Sakta ringlar sig blommorna fram...

Långsamt växer det fram små blommor och stjälkar som ringlar sig kring spelkorten. Känner doften av sommar i luften då jag broderar, och hoppas att kudden ska vara klar innan syrenen slår ut. Tänker att syrener är vackra blommor och börjar plantera in dem i en framtida kudde. Sådan finns det många av, framtida kuddar, tänk så snabbt de går att hitta på. Men att brodera ska gå långsamt, att skynda ett broderi gör det bara plågsamt.
Majkvällen är ljus, så jag låter ringlorna växa vidare ikväll...

torsdag 27 maj 2010

Jag vill inte bråka mer!

Man säger så mycket dumt och ogenomtänkt. Man bråkar om saker med dem man älskar, om saker som man kanske inte alls vill bråka om. Man skulle vilja lägga ner stridsyxan och prata om något trevligt istället. Det är kanske svårt att ta steget att säga det till den man älskar, men man kan göra på ett annorlunda sätt. Säg det med en kudde!

Handgjord yllekudde, broderi och applikationer, ca 57x40 cm, duninnerkudde.
En kudde som säger förlåt, en fredsgåva. Varje stygn var en glädje, nu bor all den glädjen i kudden. En kudde för att göra någon glad.

tisdag 25 maj 2010

Håll-i-dej, Matrjoshka på semester!

Sommaren är här och det blir semestertider, sol som värmer, glass i parken, måsar som ropar vid havet. Klänning och mamelucker kan vara bra att ha på sig då. Håll-i-dej är ju precis detta! Rosa med massor av små glada matrjoschkor och glatt gröna kantband. Fina små tulpanärmar och små rosetter på benen som pricken över i!





Håll-i-dej är sytt i 100% bomull, och är rymliga i modellen. Klänningen kommer nog att fungera utmärkt som blus när den är för kort för att vara klänning. Dessa är i storlek 86, fler storlekar sys upp när tyglagret vuxit till sig. Försäljning kommer ske på Signerat!

måndag 24 maj 2010

Nu finns jag på Signerat!

Nu finns min butik på signerat.se! Ännu har jag inte lagt upp mycket till försäljning, men det kommer, det kommer... Min butik hittar du HÄR!

tisdag 18 maj 2010

En kvällspromenad på kajen...

...Kulörta lampor, munnen full av sockervadd. Musik någonstans, och i bakgrunden snurrar ett Pariserhjul. Stoj och skratt, hålla mamma i handen.
Mitt nästa plagg handlar om semester, och här kommer ett litet smakprov.

fredag 14 maj 2010

Första kappan!

Nu är första kappan klar! Modellen heter Prommis, och här är den i tyget birdie med prickigt foder, båda helt ekologiska i 100 % bomull. Den är i storlek 80, men fungerar utmärkt att använda lite tidigare om man vill, ärmarna är mycket fina att vika upp så att fodret tittar fram. Bästa kappan för en prommis på stan, men passar för all del utmärkt att leka i sandlådan i också!



Fler Prommis-kappor kommer sn.art att dyka upp, både som denna i fler storlekar, och andra tyger ligger också och väntar.. 

tisdag 11 maj 2010

Älskling!

Det går framåt med kudden, här kommer ett litet smakprov. Denna kudde blir både broderad och applicerad, och om ett par dagar är den färdig. Detta blir den första kudden, inte bara i denna serie av kuddar med kärleksbudskap, utan totalt, nånsin i hela livet, som jag färdigställer. Inte utan att man känner en viss stolthet. Och så snabbt det faktiskt gick när jag bara satte igång...
Återkommer sn.art med bilder på hela kudden!

onsdag 5 maj 2010

Fel färg!

Idag kom äntligen de efterlängtade tygetiketterna. En sådan överraskning det var att de beställda ljusgröna visade sig vara alldeles... turkosa! Efter ett samtal till leverantör har det hela ordnat upp sig, väveriet har vävt med fel tråd helt enkelt. Om ytterligare en månad får jag mina etiketter precis som de ska se ut. Tills vidare får jag hålla till godo med flera hundra turkosa etiketter... Som jag får behålla som bonus, en sådan tur mitt i oturen!
Fina blev de i alla fall, oavsett färg!