Recent Posts

fredag 30 april 2010

Yllebroderi

I väntan på mitt knivskydd broderar jag. Det är ett bra avbrott.
Sakta växer det fram något på ylletyget. En kudde som kanske säger förlåt.
Det kommer att bli många kuddar, åtminstone om man får tro mitt skissblock.
Kuddar till dem man tycker om.
Till dem man tyckt om och till dem som tycker om en.
Också kuddar till de små som man älskar allra mest.

måndag 26 april 2010

Klänningsmodell

Nu är modell nummer två konstruerad och uppsydd, en klänning var det som stod på tur. Även detta mönster tycks fungera som det var tänkt, skönt att jag inte legat av mig helt! Det är en rymlig modell, det tycker jag det ska vara i barnkläder utan stretch. Kanterna kommer att kantas med band, och det ska på två fickor när den sys i rätt tyg.


Det hör även en liten byxa till denna klänning, och de är nästa projekt att konstruera. De dyker väl upp här i dagarna.

Idag är dessutom ett nytt knivskydd beställt, så bara det kommer kan produktionen ta lite fart!

lördag 24 april 2010

Borta!

...är för tillfället knivskyddet till min coverlockmaskin. Så helgens arbetsplaner har helt gått i stå. Lilla kappan som ligger så prydligt tillklippt i en hög och vill bli klar! Och jag som är så laddad för att köra igång med alla mina projekt. Tur är att det finns ett broderiprojekt att arbeta på tills vidare, men det är allt lite svårt att ställa om när lusten var att sy. Håller tummarna för att knivskyddet finns som reservdel att köpa...

fredag 23 april 2010

Tyg tyg tyg!

Hämtade ett paket med tyger på posten igår! Fina mönstrade tyger som gör mig alldeles glad, och ännu roligare blir det att sätta igång att sy av dem. Både kappor och klänningar ska det bli – till småttingar den här gången. Två modeller är klara hittills, kappan från tidigare inlägg och en klänning. Sn.art kommer det att dyka upp lite färdiga alster på bloggen!

Lycka är ... att ha en hög med tyg!

tisdag 20 april 2010

Modell 1 - Modell

Äntligen är första modellen klar, en kappa att ha både på finpromenad och på upptäcksfärd i närmsta lerpöl, för den kommer vara enkel att tvätta. En modell av denna är uppsydd, som blev enligt planen både i storlek och i utseende. Tyg är på ingång så sn.art är lilla kappan redo för världen.


Kappan har ett namn, återkommer till det när den iklätt sig ett finare tyg.

måndag 12 april 2010

Tänker stort - tänker smått

Då var det dags att damma av konstruktionskunskaperna! Det har gått en alldeles för lång tid sedan sist, men tänk vad som ändå sitter kvar i huvudet. Jag kom t o m ihåg x… Dock så handlar min utbildning om damkläder, så nu får jag ta mina idéer, töja dem lite, stoppa in dem i hjärnan och skaka om… och ut kommer små kläder som passar små människor. Mycket roligt och mycket lättare att jobba med – man ryms ju på ett bord om man vill.

Nåja, stora tankar vill bli små kläder, så jag jobbar vidare.

onsdag 7 april 2010

På gång igen!

Efter flera års lång vila har ett gammalt projekt återigen vaknat till liv. Tänk vad lite föräldraledighet kan göra! Sist det begav sig så sålde jag stickade smycken på Designtorget och strax innan det kläder på Designtorget Mode – det säger väl något om tidsaspekten, det är ju ett tag sedan den butiken lades ned.

Sen kom andra saker i livet emellan, men det har hela tiden funnits en liten tanke i bakhuvudet som ville att Sn.art skulle få komma fram igen… och nu kändes det helt plötsligt som det var dags! Att jag blivit några år klokare känns bra - istället för att ägna så mycket tid till att fundera på vad folk kan tänkas vilja ha, gör jag helt enkelt det jag själv vill ha!

Stenen är i rullning och arbetet är på gång, det mesta av det i mitt huvud än så länge – men sn.art dyker det nog upp här… vänta och se!